Sałatka śródziemnomorska z pstrągiem wędzonym

Stopień trudnościłatwy
Czas wykonania30 min
Ilość porcji3
Powrót do listy przepisów
Sałatka śródziemnomorska z pstrągiem wędzonym - przepis

Potrzebne produkty

  • 2 filety pstrąga wędzonego
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula szalotka
  • 1 op. miks sałat
  • Nadziewane oliwki
  • 10 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 jajka
  • 1 ogórek
  • 1 papryka zielona
  • Kapary
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • 5 łyżek octu balsamicznego

Sposób przygotowania

Pstrąga pokroić w paski , jajka ugorować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki. Mieszankę sałat rozłożyć na talerzu. Następnie ułożyć pokrojonego w paski ogórka, paprykę i cebulkę. Dodać kapary, połówki oliwek i ćwiartki pomidorków. Na wierzch położyć jajko i kawałki filetu z pstrąga. Ocet balsamiczny wymieszać energicznie z oliwą, dodać zioła prowansalskie i posolić. Tak przyrządzony sos rozlać na sałacie. Posypać świeżo mielonym pieprzem. Można podawać z grzankami. By je przygotować pokroić bagietkę w paski, skropić oliwa z oliwek , posypać ziołami i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec, aż staną się chrupiące.

ORGANIZATOR AKCJI
 
PARTNER HANDLOWY