Pstrąg z pastą z sera Blue

Stopień trudnościśrednio-trudny
Czas wykonania0,3 h
Ilość porcji2
Powrót do listy przepisów
Pstrąg z pastą z sera Blue - przepis

Potrzebne produkty

  • 100 g fileta z pstrąga wędzonego
  • 200 g serka kremowego
  • 10 ziaren zielonego pieprzu marynowanego
  • 100 g sera pleśniowego typu blue
  • 8 szt. orzechów włoskich
  • 16 kaparów
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Ser Blue rozetrzeć i wymieszać z serkiem kremowym, dodać posiekane 2 szt. orzechów włoskich. Kolejno wszystkie ziarenka pieprzu oraz 10 kaparów również posiekanych. Całość dokładnie wymieszać, doprawić sola i pieprzem. Z tak przygotowanej masy formujemy „torciki” w kształcie koła. Do foremki na spód wkładamy lekko zmiażdżone orzechy włoskie, następnie wkładamy do formy pastę z sera, a na nią kawałki fileta z pstrąga. Posypujemy reszta posiekanych orzechów i kaparami. Do dekoracji możemy użyć paru kiełków i liścia sałaty.

Wskazówka : Formę możemy przygotować z plastikowej butelki po wodzie. Dobrze, aby miała wysokość ok. 2-3 cm. Potrawa ma 2 wersję : jedna z pstrągiem obłożonym wokół torcika, druga z plastrami pstrąga na wierzchu .

ORGANIZATOR AKCJI
 
PARTNER HANDLOWY